Jaunumi

Pasākumā piedalījās programmas atbalstīto projektu, programmas vadības un finanšu kontroles institūciju pārstāvji. Projektu “Pārrobežu darba tirgus integrācijas un nodarbinātības veicināšana” pārstāvēja Liliana Garkalne no Nodarbinātības valsts aģentūras, Monika Toiger no Igaunijas Bezdarba apdrošināšanas fonda un Gunta Smane no Valkas novada domes.   

Pasākums sākās ar projektu prezentācijām. Turpinājumā projektu pārstāvji tika sadalīti darba grupās. Pasākums deva iespēju projekta dalībniekiem dalīties pieredzē par projekta īstenošanu un apmainīties ar galvenajiem izaicinājumiem. Šajās diskusijās izkristalizējās trīs atziņas. Pirmkārt, projektu pārstāvju starpā bija vienprātība par tiešās komunikācijas nozīmi, lai piesaistītu dalībniekus projekta aktivitātēm. Tika diskutēts par to, ka svarīga nozīme ir tīklošanās (networking) aktivitātēm, jo tieši šāda veida aktivitātes veicina savstarpēju uzticību starp uzņēmumiem, valsts iestādēm un iedzīvotājiem.  

Otrkārt, projektu pārstāvji aktīvi apsprieda vairākas iespējas, kā varētu uzlabot projektos sasniegto rezultātu atspoguļošanu un informatīvās platformas izveidi, kas atvieglotu projekta pasākumu plānošanu tā, lai savstarpēji līdzīgas aktivitātes nepārklātos. Treškārt, projektu pārstāvji apņēmās turpmāk sadarboties, palīdzot ar informācijas nodošanu mērķauditorijai un atbalstīt viens otru, kopīgi piedaloties projekta rīkotajos pasākumos. Pasākuma noslēgumā nenovērtējama pieredze tika iegūta no sarunas ar finanšu kontroles institūcijas un programmas Kopīgā sekretariāta pārstāvjiem, par projekta aktivitātēm un to īstenošanas gaitām.